Boom planten? Een investering in de toekomst!


De mooiste boom op de juiste plaats

Plant de mooiste boom op de juiste plaats en geniet voor de rest van je leven van deze investering. We kunnen je helpen een juiste keuze te maken zodat achteraf onnodige snoei- of velwerken vermeden kunnen worden.

Het beste moment om een boom te planten was 20 jaar geleden. Het op één na beste moment is nu!Chinees spreekwoord
  • Aanplanten van een boom?

    Bomen aanplanten, dat doe je best niet zo maar. Het is belangrijk om eerst af te toetsen wat de boom nodig heeft. Hoeveel plaats heeft de boom nodig boven en onder de grond? Wat soort wortelstel heeft de boom, wat voor activiteiten kan de boom in zijn omgeving verdragen, gaat de grondsoort samen met de vereisten van de boom, zullen de vruchten van de boom voor overlast zorgen, … Je ziet, het is een hele waslijst waaraan de boom moet voldoen wil deze waardig oud kunnen worden. Door de begeleiding van Treeworx, krijg je zicht op welke bomen het goed zullen doen.

  • Hoe gaan we te werk?

    Na een persoonlijk contact en analyse van je wensen, behoeftes en verplichtingen geven we je de mogelijkheden van boom of bomen die aangeplant kunnen worden. Hierbij houden we rekening met wat een boom nodig heeft aan grondsoort, ondergrondse bewortelingsruimte, bovengrondse ruimte en de ruimtelijke invulling rondom de boom. Moet de boom langs de oprit komen te staan, of staat deze eerder in het midden van een grasperk? Wordt er onder zijn kruin geleefd of staat de boom in het midden van een plantenborder? Allemaal zaken die zorgen voor een meer specifieke keuze dan zomaar een bladkleur.

Grenzeloos ondernemen

Treeworx doet meer dan alleen bomen planten in België. We werken nauw samen met Ondernemers Zonder Grenzen. Zij planten bomen aan in Burkina Faso, om verwoestijning tegen te gaan. Het effect is enorm! De streek wordt terug leefbaar, doordat er meer water vastgehouden wordt. Hierdoor kunnen boeren terug hun activiteiten ontplooien en kunnen zichzelf terug van voedsel voorzien. Meer nog, er is overschot, waardoor ze terug handel kunnen drijven en op eigen benen kunnen staan. Iedere kilometer die we rijden, iedere boom die we moeten afzagen, heeft een CO2-waarde. Door terug bomen aan te planten wordt deze CO2 gevangen en door het goede werk van OZG worden niet alleen wijzelf maar ook anderen er beter van.